Recent Work

Knocking down a wall to open up your living room? Installing steelwork to create your dream of open plan living? If you have a project in mind similar to any of the following please click here to contact us now

Southville Bristol – Total Refurbishment

From a mouldy, wonky council tenancy home with a leaking roof,  into a luxury 2 bed town house with extended living space and vertical extension.

‘A crisp, contemporary feel’ was the client’s brief and that is exactly what we hope to have achieved. The vertical extension has made ample space for a minimalist office with a beautiful pentagonal window structure which makes full use of the wall allowing light to engulf the room.

Homes in this area were built on foundations made from compacted silt which was dug out of the cut flowing adjacent to he house. This made the living space extension tricky. We overcame this by creating a raft foundation and installing all steel work from there. A timely process but ultimately the safest way to go.

Access to the extended area at the rear of the house will forever be difficult for cleaning or treating. After close consultation with the client and our suppliers we decided to install a uPVC timber effect cladding as seen on many a New England home in North America. The client was delighted with the effect and the minimal to no maintenance aspect in the future.

We installed a bespoke kitchen island and oak timber worktop and per clients own hand drawn plans.

Not a single wall in the house was level, some had mysterious damp patches (notorious in this area) and most weren’t level and had a damp patch! We remedied this by water proofing all the downstairs walls then battened off (wrapped in a damp proof membrane) finally plaster boarding and skimming. Now the client has  clean, crisp walls that are damp proof and definitely level!

Redfield Bristol – Kitchen knock through and Structural Steel Refurbishment

Giving space and light to a gloomy kitchen was the key to this build. We safely installed steelwork and knocked down the kitchen wall. The existing kitchen was made open plan over night. A new lean to roof over the kitchen was erected and we installed 2 Velux roof lights to allow as much natural light in as possible.

Our client had an excellent eye for design and we were delighted to fulfill his brief. His kitchen of furnishings and finishes gave the kitchen a stylish yet classical feel. Installing the brickslips in the kitchen was particular fun and looked fantastic.

We also installed a wonderfully bright new bathroom including new toilet, bath, bespoke basin and bath.

Thornbury – Living Room knock through

We were contracted to knock down a wall in a rarely used sitting room to open the space out and allow as much light into the new room as possible. Under instruction from our wonderful structural engineers, JDL Consultants we installed two heavy duty concrete lintels and hey presto! Two rooms became one.

The clients were left with a spacious and light living room. We’re delighted to see that they’ve done a fantastic job furnishing the new space with contemporary and stylish finishes.

Bedminster Bristol – External Rendering and Internal structural repairs

We were brought in to completely transform the external render on the outside of this house. The client made the wise decision choosing a pre-coloured K-Rend render meaning they’ll never need to paint it. Very low maintenance and it looks stylish and modern.

We also installed a downstairs toilet and created a store room giving plenty of space to a once seldom used area.

To top it off we installed a beautiful new patio slab and some new stone in the garden area.

On this occasion we worked closely with Sheppard Building Services Feel free to get in touch with them for all your bricklaying needs. They’re great.

Clifton Bristol – Complete flat renovation

We were contracted to totally refurbish a ground floor flat in a prestigious block in Clifton, Bristol. This included knocking through a wall to create an open plan kitchen and living room. We installed heavy duty concrete lintels and it totally transformed the space.

We fitted a bespoke seating area and solid oak table for the family to have meals around. It really is a bright and large space that the whole family can enjoy. And of course we’ve built in space for a USB socket within the table leg. Practical and beautiful.

North Somerset – Structural Steel balcony

What an exciting project. We started by building a complicated steel pillar structure within a swimming pool area. This created a a whole new platform on which to create a light and bright seating area. We then installed an eye catching beveled  window providing stunning views over to the Mendip Hills.

We contained the swimming pool by installing a complex double glazed uPVC window structure on a curved dwarf wall. We had the foresight to pre-paint areas that you would always see but never be able to access. We’re sure this will pay dividends.

We were delighted with the following response from the client. The fact he took the time to recognise the complexity of the project made it all worthwhile:

“Creo came to me highly recommended by a  friend who is an architect. He said they were very professional; took the customer with them at every point; worked full days every day and so kept to agreed  schedules; advised when they were having problems eg with suppliers; did good quality work and priced competitively. He was spot on on every point.
Exactly my experience on a job which was quite complex, involving structural steel works.
There is only one reason I don’t want to recommend them: they could be busy doing other work next time I I have a project! 
Seriously though – top guys, highly recommended”

Stoke Bishop Bristol – Natural Stone Wall

This was a complex job working with a private client and Bristol City Council. The original wall backed onto a public footpath. We were obviously working to a tight deadline as this was a busy thoroughfare. The wall was leaning and was completely unsafe. We safely dismantled the original wall to find that there were no footings on which to build from. Hence the lean.

This meant we had to grade back all the soil and earth in a very tight area to pour a new footing. We concocted an ingenious concrete shoot as access was difficult. After the footing was in it was plain sailing. Until we got to the neighbour’s wall and it became clear to ensure the structural integrity we’d have to do the same with their portion of the wall. No problem, we just copied the whole process again.

Even in the absence of a footing we stuck to time and delivered a wall that both clients and Bristol City Council were delighted with.